Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

TÜRK DÜNYASI KADINLARI BAKÜ'DE TOPLANDI

Türk Dünyası Kadın Platformu (TÜRKAP) daveti ile 28-30 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sn.Binali YILDIRIM’ın tensipleriyle resmi temaslarda bulunmak üzere AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma SatırKKTC Milletvekili Resmiye Canaltay, TBMM Müşaviri,  Sn.Binali Yıldırımın Danışmanı Şebnem Çıldır, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı Görevlisi Fatma Didem Hastürk Azerbaycan’a ziyarette bulundular. Onları TÜRKAP Kurucuları Mehriban Alişanova, İlhama Novruzova, Zaid Nahmatov, TÜRKAP Genel Sekreteri Ülviyye Abdullayeva ve Kurucu Üye Gülbeniz Bayramova müşaat ettiler.

Ziyaretde, Yeni Azerbaycan Partisi Kadın Kolları Başkanı Sn.Nurlana ALIYEVA, Aile, Kadın ve Çocuk Meseleleri Devlet Komitesi Başkanı Sn.Hicran HUSEYNOVA, Azerbaycan Parlamentosu Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Sn.Bahar MURADOVA ile beraberindeki Milletvekilleri, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Sn.Altınbek MAMAYUSUPOV ve Diasporadan Sorumlu BaşkanYardımcısı Sn.Valeh HACIYEV ile verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

Mamayusupov, TÜRKPA'nın faaliyetleri konusunda bilgi vererek, Türk dünyasında dayanışma ve iş birliğini pekiştirecek tüm girişimleri desteklediklerini, kadınların ön ayak olduğu TÜRKAP'a da destek vereceklerini kaydetti.

Milletvekili Satır, kadınların çok daha iyi şartlarda eğitim görmesi, sağlıklı çocuk yetiştirmeleri, eğitimde, istihdamda, iş hayatında ve karar mekanizmalarında daha çok yer alabilmeleri için neler yapılabileceğinin arayışı içerisinde olduklarını söyledi.

Bakü temaslarında edindikleri izlenimleri TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a rapor edeceklerini bildiren Satır, Türk dünyası kadınları için her türlü projeye destek vereceklerini vurguladı.

Satır, yeni kurulan TÜRKAP'ın takipçisi olacaklarını ve gerektiğinde de platforma destek vereceklerini ifade etti.

TÜRKAP Kurucu Başkanı İlhame Novruzova da TÜRKAP'ın 5 Eylül'de Türkiye, Azerbaycan, KKTC, KazakistanKırgızistan ve Özbekistan'dan 35 kadın tarafından İstanbul'da kurulduğunu söyledi.

Her 6 ülkenin tarih ve kültür bakımından birbirine bağlı olduğunu ifade eden Novruzova, kadınlar olarak bu ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da pekişmesine katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Novruzova, TÜRKAP olarak 6 ülkede kültürel, sosyal ve ekonomik projeler gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

 

30.11.2018