Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

TÜRKAP KKTC temasları

Türk Dünyası Kadın Platformu Kurucu Üyeler İlhama Novruzova, Zaid Nahmatov, TÜRKAP Genel Sekreteri Ülviyye Abdullayeva, TÜRKAP Genel Koordinatörü Ayşe Gönen, TÜRKAP KKTC Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Meryem Bilir ’den oluşan 5 kişilik heyet ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhutiyeti’ne resmi sefer gerçekleştirdi.

Heyetin  ilk ziyareti KKTC Cumhuriyet Meclisine oldu.  KKTC Cumhuriyet Meclisi Kadın Milletvekileri ile görüşe TÜRKAP KKTC Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili  Jale Refik Rogers,  Milletvekili ve KKTC İç İşleri Bakanı Ayşegül Baybars, Milletvekili Gülşah Manavoğlu ve Resmiye Canaltay katıldı. TÜRKAP KKTC’li Milletvekilleri ile görüşte kadın ve çocuk hakları ile ilgili konular ele alındı. Konu ile ilgili ortak negibi projeler üretilebilinir üzerine müzakireler yapıldı.

KKTC BAŞBAKAN YARDIMCISI VE  DIŞİŞLERİ BAKANI PROF.DR.KUDRET ÖZERSAY: “KADINI SİYASETTE ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 Resmi Sefer kapsamında TÜRKAP Heyeti ile görüşen KKTC Dış İşleri Bakanı Özersay CTP-HP-TDP-DP dörtlü koalisyon hükümetinde  Yönetim Kurulunda kadınların say itibarı ile en çok temsil edildiği partinin kendisinin de Başkanı olduğu Halkın Partisi olduğunu belirtti. Kadınları siyasette çok önemsediklerinin altını çizen Özersay TÜRKAP’a çıktıkları yolda başarılar diledi.