Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

TÜRK Dünyası Sevdalısı DENKTAŞ TÜRKAP heyetini kabul etti

Türk Dünyası Kadın Platformu (TÜRKAP) KKTC temasları kapsamında gerçekleştirdiyi ziyaretleri sırasında KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş   ile bir araya geldi.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Türk Dünyası Kadın Platformu heyetine DP Genel Sekreteri Afet Özcafer de eşlik etti. Ziyarette, platform kurucuları İlhama Novruzova ve Zaid Nahmatov, KKTC’de bulunmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirdi ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ı da rahmetle andı ve Onun  Türk Dünyası için önemi yâd edildi.

Türk Dünyası Kadın Platformu kurucuları İlhama Novruzova ve Zaid Nahmatov sivil toplum örgütü olarak vizyonlarını Maliye Bakanı Denktaş ile paylaştı.

5 Eylül’de İstanbul’da ‘Türk Dünyası Kadın Platformu’nu oluşturduklarına dikkati çeken konuk heyet, platformda KKTC ve Azerbaycan’ın da olduğu Türk dünyasına ait altı ülkenin katılımcılarının yer aldığını söyledi. Ve ilk resmi ziyaretlerini KKTC’ne gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türk Kadının tarihsel önemine vurgu yapan Türk Dünyası Kadın Platformu kurucuları, bu gücü dünyaya bir kez daha kanıtladıklarını belirterek; “biz ne feminist bir grup, ne de siyasal bir kurumuz. Amacımız sosyal haklar ve Kadın Erkek eşitliği üzerine” diye konuştu.

Avrupa kadınlarının birleştiğini ancak Türk Dünyası kadınlarını birleştiren bir oluşumu yeni hayata geçirdiklerine işaret edilen ziyarette, “Türk Kadını hem siyaset, hem de kültür ve sanat sahnesinde kendini kanıtlamıştır” denildi.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, heyeti KKTC’nde görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türki Cumhuriyetler arasında karşılıklı ilişkilerin memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Bu ilişkilerin birbirimizi daha iyi anlamanın en önemli yolu olduğunu belirtti.