Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

6 OCAK OĞLAK BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI GERÇEKLEŞTİ

6 Ocak Pazar günü 04:30 sularında Oğlak burcunda bir Güneş tutulması (Yeni Ay) gerçekleşecek. Bu tutulmaya bilge öğretmen Satürn eşlik edecek, güneş ve Ayın yanında Plüton ve Güney Ay Düğümü de bulunacak. Bunların anlamı ne derseniz açıklamaya çalışayım. Öncelikle Oğlak burcu zodyağın en çalışkan, disiplinli ve birşeyleri yapılandırmaya odaklı burcudur, sınırlarla, planla ve kurallarla alakalıdır. Satürn'ün bu kavuşuma eşlik etmesi hem kısıtlamaları, zorlanmaları anlatacak hem de bir yeniden yapılandırma fırsatı sağlayacak. Yine Plüton'un bu alanda bulunması hayatınızda temeli sağlam olmayan şeylerin yıkılabileceğini ama tüm bu kaosun içinde birşeyleri sağlam temellerle kurma fırsatının da olduğunu anlatıyor. Yine bu alandaki Güney Ay Düğümü önceden yapılanların, emeklerin, doğruların ve yanlışların bedelinin ödeneceğini anlatıyor.

Ben pek bahsetmek istemesemde bu yıl ile yapılan öngörülerin çoğunda zorlu bir yıl olacağı yazılıyor herkes tarafından özellikle de ülkemiz açısından, bu bilgiler doğrudur ama bana göre geneli bağlamaz çünkü herkesin bireysel yolculuğu farklı olacaktır ve yaşanan krizler çoğu insan için fırsatta olacaktır. Fakat yine de bu tutulma yılın konseptini belirleyecek bir tutulma olacağından bence çok önemli ve bu dönemde yaşananlar yıl boyunca sınav alanlarımız olacaktır.

Oğlak burcu temel atmakla alakalıdır demiştik, şimdi bu dönemde eskiden yaptığınız, doğru olmayan belki kural dışı olan işlerin hesaplaşmaları karşınıza çıkabilir. Yine sağlam temellere dayanmayan olsun diye yapılan işler bu dönemde karşınıza kriz olarak çıkabilir veya bitişler yaşanabilir. Aynı şekilde bu durum ilişkiler içinde geçerli, yani mutsuz olan, devam etmiş olması için devam ettirilen ilişkiler, ortaklıklar veya işler bu dönemde bitebilir ya da sağlamlıklarını kanıtlamak üzere ciddi bir sınavla karşılaşabilir. Bu tutulma fiziki olarak toprak kaymaları, depremler ve volkan patlamaları ile de alakalı olacak. Yine hayatlarımızda da dengelerin değiştiği bir dönem olabilecek. Yine bu durum herkesin bireysel haritasına bağlı olacak, yani kimileri için çeşitli fırsatlar ortaya çıkacak ve hatta hayatlarını yeniden yapılandırmaları söz konusu olacak.

Bu dönemde fazla konrollü veya kontrolsüz olmak sorun olabilir, birşeylerin kontrolünü ele almak veya kontrolü kaybediyor gibi hissetmekte mümkün. Sınırlarımızı belirlemenin önemi, bu sınırları koymadığımız alanlarda yaşayacağımız sıkıntılar ile bize hatırlatılabilir.

Fazla kontrollü olmakla, fazla fedakar olmak arasında gidip gelebiliriz, bu alanları farkedebileceğimiz durumlar oluşabilir. Yine bu aks maddiyat ile maneviyat arasında bir alan olduğundan, manevi değerler ile maddi değerler arasında git gel yaşayabiliriz. Bu dönemde bazıları için farketmek gereken en önemli şey elimizde olan şeylere odaklanabilmek ve onların varlığı için şükredebilmek olacak. Sağlıklı olmamız, sevdiklerimizin hayatta olması ve manevi değerler, yerine konamayacak değerler olduğundan bu dönemde yaşananlarda bunları hatırlamak ve her halukarda şükredebilmek önemli.

Maddi değerler ile manevi değerleri dengelemenin önemli olduğu, hayatla ilgili uzun vadeli planlar yapmak ve o planlar üzerinde harekete geçmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Eğer bu dönemde kapanan kapılar olursa siz yine de şükürde kalın, olan ve olmayan herşeyde bir hayır vardır. Önünüze zorluklar çıkarsa belki de hayatınızın o yönde akmaması gerekiyordur. Eski sorunlar sıkıntılar gündeme gelirse de bunlar size çözmeniz gereken bazı şeyleri hatırlatmaya çalışıyor olabilir. O yüzden bu dönemde üzerinize düşen sorumluluklardan kaçmamak, niyetiniz iyi olarak işlere girmek, elinizden gelenin en iyisini yapıp gerisini evrene bırakmak en iyisi olacaktır. Hızlı gelişmelere açık olduğumuz bu dönemde herkese kolaylıklar ve güzel gelişmeler dilerim...

 

6.01.2019