Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

FULDEN DAĞLI: Bütün Dünya Buna İnansa Hayat Müşterek olsa...

Müşterek, ilişkilerde her şeyi beraber yapmak, tüm zorluklara beraber göğüs germektir ancak alışılagelmiş bazı durumlar, bunun aslında tam da öyle olmadığını gösterir.

Halk arasında 'kadının işi' diye bildiğimiz ev işlerine yadırgamadan yardım eden erkeklerin sayısı oldukça azdır. O azınlığa takdiri borç bilerek devam ediyorum...

Kadın yemek yapar, temizlik yapar, çocuk doğurur... Hele bir de maddi geçime destek olmak için dışarda da çalışıyorsa...İşte o zaman hayat oldukça zordur. Dışarda çalışıyor olması ev işlerini yapmayacağı anlamına gelmez, mesaisi evde de devam eder ne yazık ki. 

Peki bunun temelinde yatan neden nedir? Erkeğin ayıplanacağım korkusu müthiş bir saçmalık değil midir? Sizce bu duyarsızlık nasıl izah edilebilir? Erkeğin kadına duyduğu aşkın noksanlığı ile mi, bilinçaltında gizlenmiş iktidar hırsı ile mi?


Bana sorarsanız iki seçeneği de ele alabiliriz. Özellikle bilinçaltında gizlenmiş o hırsı...Çocukluğuna yolculuk yapabiliriz mesela. Böylece problemin en büyüğüne ulaşabilir ve kendi çocuklarımızla bu tabuyu yıkıp, güzel olanı başarabiliriz.

Cinsiyet ayrımına son vermeliyiz. Çocuğumuzun, yaşadığı evin gereksinimlerini karşılayacak donanıma sahip olmasını sağlamalıyız. 'Kalk kızım sofrayı topla' diye ettiğimiz ricayı oğlumuzdan da isteyebiliriz. Temizliğe dahil edebilir, alışverişi birlikte yapabiliriz.


Ağacı yaşken eğmeliyiz, acele etmeden! Kökleri izleyerek...

Fulden DAĞLI