Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

AYŞE GÖNEN : ''Dünyayı Kadınlar Kurtaracak!''

 

İNSAN KIZI- DİREKSİYONA GEÇMELİ!

2000 yıldır dünyayı İnsan Oğlu yönetiyor. Ve saysız bölgesel savaş dışında 2000 yılda dünya 2 cihan Savaşı gördü...

Refik Erduran "Er Oyunu" kitabından tanıdığımız Demet diyor ki:

- Dünyayı belalardan bela beğenecek duruma İNSANOĞLU'nun dövüşçülüğü getirdi. Artık İNSAN KIZI direksiyona geçmeli, erkek egosunun vahşetini frenlemeli!

İNSAN KIZI- DİREKSİYONA GEÇMELİ!

Geç bile kaldık diyorum. İnsan kızıznın gücü, cesareti, aklı ile dünyada neler değişmez ki? Peki neden yapamıyoruz? Sorun ne? Zayıf halkamız ne? Neden kadınlar bi türlü direksiyona geçemiyorlar?

Refik Erduran'a göre tek neden İnsan kızı arasında kalıcı Barışın sağlanamaması...

Buna ben de katılırım... İnsan Kızı ne yazık ki kendi içinde sürekli savaş halinde. Birbirilerine karşı sürekli hazımsızlık var sanki... Ve daha da önemlisi Dünyayı kadınlar kurtaracak fikrine İnsan Kızının kendisinin bile inanmaması... Grçekten problem bu olabilir mi? İnanmamak... Bunun üzerine düşünmek lazım. Mesela kenardan bakınca güçlü gözüken İnsan kızlarımız çok. Bir çok zorluklara sine germiş, ayakları üstünde durmuş kadınlar. Fakat önemli olan,güçlü gözüken İnsan Kızlarının gözlerini kapadığında ruhen içten ne hissetiğidir? İnamsızlık gelgitleri ne sıklıktadır? İnandığım yoldan yürürüm ve kimse beni durduramaz deyipte karşıya çıkan ilk engebede vaz geçenlerimiz ne kadardır?

Karyerli, yalnız ve mutsuz İNSAN KIZI

Bu  gerçektir ki dünyada İnsan Kızının başarılı olmasına engel olan gözegörünmez bir SİSTEM var. Zamanzaman SİSTEMİ yıkıp geçen başarılı İNSAN KIZLARIMIZ yok değil. Buna en yakın örnek Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç gibi. Şu an Kolinda DİREKSİYON BAŞINDA ve bir çok erkek lideri cebinden çıkarır konumda.  Kitaroviç bu konuma gelene kadar çok zorlu yollardan geçtiğine de eminim. İnsan Kızı  toplumdaki yerini güçlendirmek için maalesef erkekten farklı olarak bir çok konuda ödünç vermek zorunda bırakılıyor. Bütün bu zorlukarı aşıp hedefe vardıktan sonra geri dönüp baktığında yolun başında vermek zorunda bırakıldığı o ödünçler kadını çok mutsuz, yalnız insana dönüştürüyor. Karyerli, yalnız ve mutsuz İNSAN KIZI... SİSTEMİN  vurduğu en büyük darbe....

Oysa İnsan Kızının arzu ettiği İnsan Oğlu ile omuzomuza , ne bir addım geri ne bir addım ireli, hiç bir ödünc vermeden mutlu yürümek...

Konuyla ilgili düşüncelerinizi [email protected] adresine yollayın biz yayınlayalım.