Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

Kadın Girişimcilere İlham Verecek İş Fikirleri

Öncelikle aklınızda kendinize kadın-erkek işi diye bir sınır belirlemekten vazgeçin. Kadınlar artık her işi yapıyorlar. Para Durumu’nda börekçi açan kadın girişimcileri de anlattık, enerji tesisi kuran kadın girişimcileri de. Önemli olan iş fikrine inanmak, özenle bir iş planı hazırlamak, destek bulabileceği yerleri iyi araştırmak ve sabırlı olarak hedefe ulaşmak için çalışmak.

Peki kadınların avantajlı olduğu iş fikirleri nelerdir diye düşünüyorsanız; size kadın girişimcilerin en çok destek aldığı alanları ve kolay yapabilecekleri iş fikirlerini sıralıyoruz.

Evden İş Yapmak İsteyen Kadınlara Öneriler:

Filografi: İsim yabancı gelebilir fakat hemen hemen herkes ahşap zemine yapılan bu sanatın örneklerini görmüştür. Ahşap bir zemine çiviler çakılıyor ve bu çivilerin arasına teller kullanılarak desenler yapılıyor. Ve sonrasında satış yapabilirsiniz.

Evde marmelat yapım satımı: Organik ürünlerin piyasada daha çok rağbet gördüğü ve daha iyi fiyata satıldığı günlerden geçiyoruz. Muhtemelen bundan yıllar sonra da insanların bu ürünlere olan arzı azalmayacak. O nedenle şimdiden kendi marmelat markanızı üretebilir ve ufak ufak satışlara başlayabilirsiniz.

El işi: Organik yiyecekten bahsetmişken el yapımı ürünlerden bahsetmemek olmaz. Kazak, eldiven, cüzdan örmek sizlere basit bir iş gibi görünebilir fakat hem yurt içinde hem de yurt dışında çok sayıda internet sitesi bu ürünleri satmak için sıraya girmiş durumda.

Kadınlar İçin Doğal Girişimcilik Önerileri:

Portakal kabuğu kurutmak: Portakalın kilosu 1 birim paraysa kurutulmuşunun kilosu 5 birim para yani yapacağınız iş çok basit. Portakalı soyup, kabuğunu satacaksınız. 3 gün güneşte kuruyan kabuk aktarlar, ilaç sanayi, kozmetik sanayi gibi çoğu kurum tarafından talep görüyor.

Solucan gübresi: Son zamanlarda çok sayıda gazetede solucan gübresiyle zengin olan kişilerin hikayelerini okumuşsunuzdur. Oldukça basit bir iş. Yüksek kaliteli bu gübre ihraç da edilebiliyor. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde bile solucanla gübre üretim tesisleri var.

Tatlı patates: Aslında bildiğimiz patatesten farklı yetişmiyor fakat en az 3-4 kat daha pahalıya satılıyor. Hatta daha da pahalı. Fide fiyatları makul, ektikten sonra 4 ay beklemeniz gerekiyor. Zahmetsiz ve uygun bir iş yöntemi.

Kadınlar İçin Dijital İş Fikirleri

Eticaret: Herkesin gözdesi olan e-ticaret, kadınların yaptıkları ürünleri satması için de ideal bir kanal. Bu girişim tarzını seçerken iyi bir pazarlama planınız olmasına özen gösterin. Sosyal medya ve paralı reklamları dikkatli kullanın. Ve kendinize tanınmak için biraz zaman tanıyın. 

Pazaryeri: Satışı ben yapmayım fakat isteyen gelsin benim dükkanımda satış yapsın diyorsanız pazaryeri kurun. Yemek, örgü, ayakkabı, nikah şekeri... Tüm satıcıların sizin kanalınızla satış yapacağı bir dükkan kurun ve satış başı komisyon alın.

Kafe açmak, butik açmak vb diğer bilindik iş kolları da yine kadınların kolaylıkla uyum sağlayabileceği alanlar.