Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

ÜLKER GÜL: “Kadınlar neden ihanet ediyorlar ?”

                                                                                        


 

Kadınlar neden ihanet ediyorlar

Huzurun, güzelliğin parlayan yıldızı kadın, ayaklarının altına cennet serilen annedir. Anne ise  toplumun mutlu bireylerden oluşmasını sağlayan, bir bireyin yetişmesinde en önemli görevi üstelenen şahıstır. Kadınlar ,toplumu şekillendiren gizli eldir.Bir toplumda kadın ne kadar mutluysa, o toplum o kadar mutludur diyebiliriz. Çünkü kadın mutlu ise evini, eşini, çocuklarını mutlu eder. 

Güzel davranılırsa hazine gibidir. Ona sevgi, ilgi, muhabbetle davranıldığında  geri dönüşümü misliyle olur. O yüzden güzel davranış kadının güzelliğinin teminâtıdır. Fedakarlığı üstün gelen kadın, evi, yuvası, yavrusu söz konusu olduğunda gücüne hayretler edilen yüksek bir güçtür.

Her ne kadar büyüse de bir kadın çocuktur aslında. Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini bekler. Ama hiçbir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Çünkü kadın ruhu hassastır. Kadınlar aldatıldığını, kandırıldığını, etrafında neler döndüğünü, ters giden şeyleri, gelecek günlerin neler getirebileceğini hisseedebilirler. Kırılmaktan korksa da belli etmeyecek kadar güçlüdür aslında, ama kırıldığında da  sessiz, sakin, içten içe fırtınalı olabiliyor.

 

 

Her aldatan kadının kendince bir hikayesi vardır...

Günümüzde  çiftlere ve  ilişkilere göre  çok çeşitli boşanma  nedenleri arasında kadın ihanetleri de yer almaktadır. Araştırmalar, son yıllarda aldatmanın hızla arttığını gösteriyor.

Önceleri kadınların; okuma yazma, iş yaşamına katılım oranları düşük olsa da, son yıllarda yapılan çalışmalarda kadınların  iş hayatında, karşı cinse göre, daha başarılı oldukları gözlenmiştir. Yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren üretime olan katkısı arttıkça önemli bir değişim geçirmeye başlayan kadınlar, daha fazla  haklarını  arama gücüne sahip olmaya başladılar.

Günümüzde erkekler kadar kadınlar da aldatıyor, mutluluğu dışarıda arıyor. Erkeklerden farklı olarak kadınlar aşık ve mutluyken değil, mutsuz ve kırgınken ihanet etmeye başlıyor. Kadınların eşlerini sebepsiz yere aldatmadığını ileri süren Kolorado Üniversitesi psikologları ihanetin altında yatan asıl nedeni  eşlerinin hatalarında görüyorlar.

ABD’li psikologlar da  kadın ihanetin en büyük nedenlerinden birinin  intikam duygsu olarak açıklamaktadırlar. Sırf kendisi ihanete uğradığı için kadın, aynı  duyguları eşine  yaşatmak adına  aslında eşini  aldatmak istemese bile  ihaneti cevap olarak seçer.

Kadını, ihanete yönlendiren bazı önemli  sebepler :

1. Partneri tarafından beğenilmemek, ilgisizlik

2. Fiziksel olarak beğenilmemek, takdir edilmeme

3. Şiddet ve psikolojik şiddet

4. Genç yaşta evlilik nedeniyle farklı cinsel maceralar arayışı 

5. Yaşadığı hayatı  sıkıcı bulması

6. Aşık olmak,  başkasını sevmek

 

Sonuç olarak sevgili erkekler, kadınların duygusal ve hassas  yapılarından dolayı dikkatli davranmak gerekir. İhanetler unutulmuyor, ihanet etmeyin!