Türk Dünyası Kadınlarının Radyosu

TÜRKAP ERZURUM'DA İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Musahibimiz gazeteci , TÜRKAP ve Lady Radio'nun kurucusu Ilhama Novruzova .

•Ilhama hanım ,merhaba .Geçen haftasonu Erzurum'a  seferiniz tam olarak  ne ile ilgiliydi ?

Merhaba.Biz Türk Dünyası Kadın Platformu:  TÜRKAP ve Lady Radio'nun kurucuları -ben ve Zaid Nahmatov düşündük  ki,  kurumumuzun esas amaçlarından  biri de çocukları mutlu etmekdir. Bu sebeple de Erzurum'a gittim. AK Parti Erzurum Il Kadın Kollarının  desteği  ile Çat ilçesine ait Değirmenli köyünde 40 çocukla buluştuk,  hediyeler taktim ettik... Kadın  Kolları Başkanı Ayşe Deniz ÇELİK öğrencilere şöyle seslendi; “Bize bir haber geldi: Değirmenli köyünde bu soğuk kış günlerinde siz okulunuza bir gün olsa bile derslerinizi aksatmadan devamlı şekilde  geliyorsunuz . Biz de bu akıllı çocukları  görmek istedik ve sizin yanınıza geldik.” Çocuklar bunu duyunca gerçekten çok mutlu oldular. Özellikle de hediyelerin üzerindeki bu notu okurken ;
“Değerli evladımız, insanı ısıtan sevgidir. Bu hediyemizin soğuk kış günlerinde kalplerinizi ısıtıcağına inanıyoruz. Sevgiyle büyümeniz, bu sevgiyi büyütmeniz, gelecekte Türkiye'ye eğitimli, hayırlı bireyler olup, değer katmanız ve daima vicdan ve merhameti güzel kalbinizde taşıyacağınız umudu ile ...”
Evet.. TÜRKAP'ın da ana amacı budur: "Her şeyi sevgiyle yap!". Öğrencilere bu durum çok hoş, samimi geldi. Geçirdiğimiz  2 saat zaman içerisinde çocukların gözlerinden o kadar pozitif enerji aldık ki ...  

•Ordan çıkarken ne düşündünüz ?

Çocukların yanında biraz daha zaman geçirmek isterdim.TÜRKAP olarak düşünüyorum ki, böyle ziyaretlerin sayısı ne kadar fazla olursa  bizim için de bir o kadar motive edici olur. Bu ziyareti hayata keçirmekte bize vesile olan İstanbul AK Parti Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma SATIR'a özellikle teşekkür ederim..

•Tekrar gitmeyi düşünüyor musunuz  okullara-Erzurum'a ya da başka bir şehire ?

Erzurum da olabilir ve ya başka bir şehir de olabilir. Kısa süre sonra bunu kesinleştireceğiz. Planlarımız  sadece çocuklarla alakalı değil.Türkap adına projelerimiz çok olacak.

•Ve son olarak ...

Son sözcüğünü bence hiç söylemeyelim, çünkü yolumuz uzun, planlarımız o kadar çok ki (güler)...

21.12.2018